Bloemenzee

Eind van de lente en in de zomermaanden  kunnen we genieten van een prachtige bloemenzee. Maar weet jij ook welke bloemen het zijn? Hieronder zie je foto's die allen genomen zijn in het speelterrein. Met daaronder de beschrijving van de bloemen die je ziet. We hebben gewone bloemen die je overal ziet, maar ook een paar zeldzame waaronder de  "Bolderik",  "Gewone Ossetong" en de "Steenanjer". Heel mooi om te zien is dat de ene soort bloem sneller uitgebloeid is dan de andere. Zie je eerst heel veel Margriet en Slangenkruid, dan zie de 2 weken erna weer meer Cichorei en de Peen.

In maart 2015 was de aanleg van het natuurlijk speelterrein klaar. De gemeente heeft toen bloemenzaad van het bedrijf Cruydt-Hoeck laten inzaaien in het terrein. Nu na een aantal jaar is het ieder jaar weer een verrassing wat de samenstelling van de bloemen in de bloemenzee zijn. Bijvoet is heel woekerend bijvoorbeeld. Andere bloemensoorten gedijen niet goed in de grond waar het verplicht wordt te groeien. Maar ook weersinvloeden doen hun werk. Streng of juist zachte winter, droog of nat voorjaar, enz. In 2019 zijn er heel veel mooie Klaprozen die er in de voorgaande jaren minder waren.

 

Als je op de dubbele pijltjes rechts naast de foto klikt zie je ze in het groot.

 

Speeltuin kiekjes

De oude speeltuin was gesitueerd tussen de huizen in het midden van de Vuistbijl en de Trechterbeker. In het nieuwe speelterrein is de groenstrook vanaf de spieker op de geluidswal naast de N34 bij het nieuwe speelterrein getrokken. Hiermee is het speelgebied voor de kinderen aanzienlijk vergroot. De speeltoestellen in de oude speeltuin waren oud en niet meer in staat om als goed functionerend speeltoestel te dienen. De oude speeltoestellen zijn allen verkocht of verwijderd.  De nieuwe speeltoestellen zijn in het voorjaar van 2015 geplaatst.

 

Kinderen spelen echter met veel meer dan alleen de speeltoestellen. Ze slepen met planken op de wal of in de bosjes om een hut te bouwen. Of ze maken met takken een fort in de droge wadi. In de zomer van 2015 is er een geweldige mooie bloemenzee over het hele speelterrein gegroeid. Kinderen kunnen hun eigen spannende plekjes en paadjes maken in het nieuwe speelterrein. Sluipen door de hoge bloemenzee naar een geheime hut die niemand vanaf het wandelpad ziet. Niets is mooier dan dat. En nog geweldiger, de kinderen maken zelf de paadjes en geheime plekjes. Daar is het speelterrein ook voor bedoeld. Lekker ontdekken !!