Laatste nieuws!!

 

 

En de winnaar is.......?

En de winnaar is....... Gerard Popma!! In de kraam op de kerstmarkt Borger hadden wij een wedstrijd "Raad eens hoeveel dennenappels en tamme kastanjes". De winnaar heeft een brunabon gewonnen ter waarde van € 10,-. En ongelofelijk, de heer Popma zat er maar 1 tamme kastanje en 1 dennenappel naast!!

Lees meer »

Tipi's maken van Wilgen!!

Met NLdoet gaan we ook dit jaar weer leuke dingen doen!!
Zaterdag 10 maart 2018 om 13.00 uur.

Vanuit de wijk kwam de behoefte om het speelterrein ook aantrekkelijker te maken voor de allerjongste kinderen. Hiertoe hebben wij ons ontwerpbureau "Buroblad" om advies gevraagd. Het idee werd geboren om hutjes van Wilgentakken te maken. Dit hebben wij uitgewerkt naar een plan voor 5 Wilgenhutjes met in het midden een kinderpicknicktafel. Hier kunnen de kinderen lekker in verstoppen en vader en moedertje spelen.

Ook komt er nabij de nestschommel een tipi. Hier kunnen ook kleinere kinderen zich lekker in verstoppen.

Lees meer »

Kerstmarkt is feestmarkt!!

Wij hebben nu voor de 3e keer met een kraam op de kerstmarkt gestaan. Wat een feest weer ieder jaar. We verkochten uiteraard de vetbekers en vettaartjes, maar ook de vlierbessenjam en zelfs gele pruimenjam dit jaar. Een groot succes was ook dit jaar de de tamme kastanjesoep. live cooking door onze eigen top kok Jan Elso.

Tijdens de Kerstmarkt Borger konden mensen bij ons in de kraam raden hoeveel dennenappels er in de zak zaten. Kijk dit FILMPJE maar wie de winnaar is geworden.
De kinderen Hebben Goede Zaken gedaan in de kraam. Wil je nog meer leuke foto's van de kerstmarkt zien? Kijk dan HIER op de foto pagina op onze website.

Lees meer »

Vetbollenmiddag

Kinderen hebben weer genoten van het maken van vetbekertjes en vettaartjes. Lekker knoeien met vogelzaad, vet, pindakaas en dennenappels. En na het harde werken smullen van pannenkoeken.  Kijk HIER naar de foto's.

Lees meer »

De klus is geklaard!!

Wij kunnen niet anders zeggen dan dat we zo dankbaar zijn naar de mensen die afgelopen zaterdag 18 november 2017 hebben geholpen! Het was druilerig en wij hebben de 2 regenbuien maar gebruikt voor een koffiepauze. Wel met heerlijke verse appeltaart van Anna. En toch is ook dit jaar de klus weer geklaard. Al het maaisel is weer keurig opgeruimd en ligt klaar voor de gemeente om op te halen.

Shappoo mensen!!

Lees meer »

Vlierbessen Jamsessie geslaagd!!

Afgelopen woensdag 20 september 2017 was het eindelijk goed weer voor een Vlierbessen Jamsessie.

Wat hebben de kinderen weer genoten van het Vlierbessen jam maken. Een geweldige dag!! Eerst vlierbessen geplukt, dan schoon gemaakt, knoeien, marshmallows geroosterd en Jam in de Heksenketel. Iedereen kon een grote pot jam mee naar huis nemen. Ook proeven?? Gelukkig hebben we nog genoeg jam voor de kerstmarkt in december.

Lees meer »

Vlierbessen Jamsessies

Woensdagmiddag 6 september 2017 om 14.00 uur
Zaterdagmiddag 9 september 2017 om 14.00 uur

 
Vind je jam maken heel leuk? Dan ben je zeker welkom. Iedereen van 0-98 jaar is van harte welkom. Ook al kom je niet uit de wijk Borger-West, dan ben je nog altijd van harte welkom.
 
We verzamelen bij de kabelbaan aan de Klokbeker in het speelterrein in Borger-West. Daarna gaan we door de groenstrook en de bosjes op zoek naar Vlierbessen. Zo rond 15.00uur verwachten wij terug te zijn in de speeltuin nabij de fietscrossbaan. Daar gaan we de vlierbessen schoonmaken en in de Heksenketel boven een houtvuurtje tot jam maken. Uiteraard krijg je een pot jam zelf mee voor thuis.
 
Lees meer »

De veiling voor het goede doel gaat beginnen!!

Wie bied er meer?

 

Klik HIER voor de link naar de veilingspullen.

Echt geweldige spullen! Gloednieuwe Adidas voetbalschoenen en jawel, echt waar, een Panasonic Plasma HD TV.
De kinderen zijn afgelopen zaterdag in groepjes langs de deuren gegaan in Borger-West om spullen te ruilen en te collecteren. Met het geld gaan studenten van Stichting Out of Area een scouting gebouw bouwen in Bosnië. Al deze spullen worden nu geveild om nog meer geld op te halen voor Bosnië.

Out of area is een organisatie die elk jaar gebouwen opknapt in het plaatsje Konjic. In de oorlog is er veel verwoest waardoor gebouwen zijn ingestort. Dit jaar gaan enkele studenten van Noorderpoort Groningen en Stadskanaal naar Konjic om een scouting gebouw op te knappen. Om deze reis te realiseren en materialen te kunnen aan- schaffen is er geld nodig. Door middel van deze actie zamelen studenten uit Groningen geld in. Wilt u alsnog een bijdrage doen? Dat kan naar NL20RABO 0132782219 t.n.v. Out of Area (Rabobank Nuenen) o.v.v. ROCMN4Bosnië

Lees meer »

Mooie dag met Scouting voor het goede doel

Wat een goede tussenscore voor het goede doel in Bosnië.       € 283,71!!!!!

Klik HIER voor leuke foto's.
De kinderen zijn in groepjes langs de deuren gegaan in Borger-West om spullen te ruilen en te collecteren. Met het geld gaan studenten van Stichting Out of Area een scouting gebouw bouwen in Bosnië. Alle uiteindelijke spullen van het ruilspel worden geveild om nog meer geld op te halen voor Bosnië. Het was gewoon weer een hele gezellige dag. In het begin nog wat regen, maar de scouts en kinderen zijn bikkels hoor! De gebakken broodjes waren heerlijk. Kijk op onze Facebookpagina voor leuke foto's.

Out of Area in het kort....

Out of area is een organisatie die elk jaar gebouwen opknapt in het plaatsje Konjic. In de oorlog is er veel verwoest waardoor gebouwen zijn ingestort. Dit jaar gaan enkele studenten van Noorderpoort Groningen en Stadskanaal naar Konjic om een scouting gebouw op te knappen. Om deze reis te realiseren en materialen te kunnen aan- schaffen is er geld nodig. Door middel van deze actie zamelen studenten uit Groningen geld in. Wilt u alsnog een bijdrage doen? Dat kan naar NL20RABO 0132782219 t.n.v. Out of Area (Rabobank Nuenen) o.v.v. ROCMN4Bosnië
Lees meer »

Hutten bouwen, broodjes bakken en grote ruilspel

Voor kinderen tussen de 7 en 18 jaar oud hebben wij een HEEEL STOERE activiteit bedacht. In het speelterrein gaan wij samen met Scoutinggroep Woudloper Borger hutten bouwen, broodjes bakken en meedoen aan het grote ruilspel! Dit alles doen we voor het goede doel. Om geld in te zamelen voor een Scoutinggebouw in Bosnë op te knappen. Vroeger is er veel oorlog geweest in Bosnië en is alles verwoest. Om alles op te knappen is er veel geld en hulp nodig. Studenten van Stichting Out of Area gaan 1x per jaar naar Bosnië om daar gebouwen op te knappen en activiteiten te verzorgen voor de jongeren aldaar.


Als volwassene bent u uiteraard van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op 24 juni 2017! Er staat een collectebus bij in het speelterrein voor een vrije bijdrage.

Lees meer »

Prijswinnares Carmen Edens onthult naam van het insectenhotel

Yahoo!! Het insectenhotel heeft op woensdag 14 juni 2017 haar naam gekregen. 't Zoemhoes.
Na de aanleg van het insectenhotel afgelopen maart, was er een prijsvraag uitgeschreven. Wie kan de mooiste naam voor het insectenhotel bedenken? Carmen Edens heeft de winnende naam 't Zoemhoes verzonnen. Carmen mocht dan ook haar naam voor het insectenhotel zelf onthullen. Ook kreeg zij nog een presentje in de vorm van een boek. Onder het genot van een hapje en drankje konden de aanwezigen ook zien dat de insecten het hotel al hebben gevonden. Zij maken al even gebruik van het hotel. Op onze facebookpagina staat hiervan een leuk filmpje.

Lees meer »