Het ontwerp

Het bedrijf “BuroBlad” heeft het ontwerp gepresenteerd voor het nieuwe speelterrein. “Natuurlijk buitenspelen”, daar draait het om. Kinderen kunnen natuurlijke materialen, die er al volop zijn, meenemen in hun spel en fantasie. Met takken b.v. een fort bouwen dat verdedigd moet worden, of van fluitenkruid een blokfluitje maken. De speeltoestellen in het speelterrein worden hiermee een onderdeel in het spel van de kinderen. Zoals het ontsnappen uit een fort met behulp van een kabelbaan. Een vogelnestschommel wordt een schip in de woeste zee.

De oude speeltuin was gesitueerd tussen de huizen in het midden van de Vuistbijl en de Trechterbeker. In het nieuwe plan zal de groenstrook vanaf de spieker op de geluidswal naast de N34 bij het nieuwe speelterrein worden getrokken. Hiermee wordt het speelgebied voor de kinderen aanzienlijk vergroot. Juist dit maakt het project zeer uniek. Er zijn geen afbakeningsgrenzen meer in dit nieuwe speelterrein. Hierdoor vloeit het gehele speelterrein door in de wijk en de bestaande natuurlijke omgeving. Het gaat op in de wijk zelf.

 

 

Nieuwsgierig naar de nieuwe speeltoestellen?

 

Natuurlijk spelen betekent niet dat er helemaal geen speeltoestellen in het nieuwe speelterrein komen. Kinderen hoeven niet alleen met takjes en stenen te spelen. De speeltoestellen die in het voorjaar 2015 zijn geplaatst, zijn zorgvuldig uitgekozen. Het zijn speeltoestellen die kinderen ook kunnen gebruiken in hun fantasie en spel.  Kinderen worden uitgedaagd om samen met andere kinderen erop, in, onder of naast te spelen. Alle speeltoestellen zijn van Robina hout gemaakt om het natuurlijk te laten opgaan in het gehele terrein. Hieronder vind je voorbeeldfoto's van hoe de speeltoestellen er uit zien. Foto's van de daadwerkelijk geplaatste speeltoestellen vind je op de activiteiten pagina.